Πως κερδίζει μια low cost εταιρεία

Πως κερδίζει μια low cost εταιρεία

Τα τελευταία χρόνια έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας οι εταιρείες low cost ή αλλιώς χαμηλού κόστους. Αυτές είναι αεροπορικές εταιρείες που προσφέρουν αεροπορικά εισητήρια σε αρκετά χαμηλή τιμή – πολλές φορές ακόμα και 70-80% κάτω απ’ότι ο ανταγωνισμός, για το ίδιο δρομολόγιο! Πως συμβαίνει αυτό όμως; Πως βγάζει κέρδος η εταιρεία; Είναι ασφαλή τα αεροπλάνα; Ποιό το κόστος για τα αεροπορικά εισιτήρια;

Κέρδος low cost εταιρειών και τακτικές στα αεροπορικά εισιτήρια

 

Μια low cost εταιρεία κάνει αρκετές ενέργειες έτσι ώστε να εξοικονομεί χρήματα με αποτέλεσμα να μειώνει τις τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια. Μια από τις πάγιες τακτικές αυτών των εταιρειών είναι ότι χρησιμοποιούν αεροπλάνα που καταναλώνουν λίγα καύσιμα. Δεν έχουν παλιά αεροπλάνα που χρήζουν συνεχής συντήρησης και καταναλώνουν πολλά καύσιμα. Σε αντίθεση, χρησιμοποιούν τελευταίας τεχνολογίας αεροπλάνα και επιτυγχάνουν μεγάλα εξοικονόμηση τόσο στα καύσιμα όσο και στη συντήρησή τους. Όσο πιο καινούργιο είναι ένα αεροπλάνο, τόσο λιγότερη συντήρηση χρειάζεται. Αρκετές εταιρείες, όπως η Ryainar, χρησιμοποιούν έναν τύπο μόνο αεροσκάφους για να περιορίζουν τα ανταλλακτικά και τους εξειδικεύμενους μηχανικούς. Έχοντας μόνο έναν τύπο αεροσκάφους, τα ανταλλακτικά είναι ίδια και οι γνώσεις που απαιτούνται οι ίδιες!

– Επιλογή περιφερειακών αεροδρομίων

Μια από τις αλλαγές που έφεραν οι χαμηλού κόστους εταιρείες είναι ότι πλέον αρκετοί άνθρωποι πετάνε σε περιφερειακά μικρά αεροδρόμια, που είχαν εγκαταληφθεί ή γίνοταν χρήση μόνο από εταιρείες charter. Πλέον, οι συγκεκριμένες εταιρείες έχουν ξανά ζωντανέψει αυτά τα αεροδρόμια και μαζί με τους εκατομμύρια τουρίστες που μεταφέρουν, έχουν δημιουργήσει χρυσά ταμεία στα αεροδρόμια! Οι εταιρείες χρησιμοποιούν αυτά τα αεροδρόμια καθώς τα τέλη χρήσης είναι πολύ μικρότερα συγκριτικά με τα μεγάλα κεντρικά αεροδρόμια. Έτσι γίνεται μια πολύ μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων που μεταφέρεται στα αεροπορικά εισιτήρια των πελατών.

Οι 10 καλύτερες εταιρείες χαμηλού κόστους για το 2016

– Ώρες πτήσης

Σε πολύ εμπορικά δρομολόγια, οι εταιρείες που θέλουν να προσφέρουν οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια, επιλέγουν να πετάξουν είτε πολύ νωρίς το πρωί είτε πολύ αργά το βράδυ. Επειδή δεν είναι εμπορική ώρα και τότε συνήθως είναι άδειο το αεροδρόμιο, πληρώνουν αρκετά λιγότερα σε τέλη χρήσης και handling.

– Αεροπορικά εισιτήρια απευθείας

Αρκετές εταιρείες χαμηλού κόστους προμηθεύουν αεροπορικά εισιτήρια μόνο μέσα από την ιστοσελίδα τους. Δε δίνουν δηλαδή τα εισιτήρια σε πράκτορες και μεσάζοντες όπως π.χ. την airtickets. Η airtickets είναι το μεγαλύτερο online γραφείο για αεροπορικά εισιτήρια στην Ελλάδα και όλη την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Κάνει κρατήσεις ακόμα και για τα αεροπορικά της ryanair. Όμως υπάρχουν εταιρείες που δεν δίνουν αεροπορικά εισιτήρια με την airtickets σύμφωνα με την πάγια τακτική τους. Αυτό τους κάνει να έχουν λιγότερα έξοδα προμήθειας(καθώς ο κάθε πράκτορας κρατάει προμήθεια για κάθε κράτηση) κι έτσι μειώνοντας τα έξοδα, πέφτει και η τιμή στα αεροπορικά.

Σύνοψη

Οι εταιρείες low cost έφεραν μια μίνι επανάσταση στις αεροπορικές μετακινήσεις. Έκαναν τα ταξίδια προσιτά σε μεγάλη μερίδα του κόσμου και ειδικά τις συνεχείς μεταφορές για επαγγελματίες και εργαζόμενους – όπως π.χ. να μετακινείται κάποιος Αθήνα-Θεσσαλονίκη με 10€, σε 1 ώρα! Πριν κάνετε οποιαδήποτε αγορά σε αεροπορικά εισιτήρια καλό είναι να διαβάσετε τους όρους χρήσης της κάθε εταιρείας, όπως τι όριο βαλίτσας επιτρέπει, τι πρέπει να γίνει με το check in, κ.ο.κ. Σ’αυτήν την ιστοσελίδα μπορείτε να διαβάσετε ενδιαφέροντα άρθρα και οδηγούς για το αεροπορικό σας ταξίδι και να κλείσετε οnline τα πιο φθηνά εισιτήρια!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *